19 September 2010

Tabara internationala de ilustratie de la Bata

.








Biblioteca Judeteana Arad este una din putinele institutii romanesti care promoveaza ilustratia de carte. La invitatia lor, am avut ocazia sa coordonez in perioada 24 august - 2 septembrie 2010 cea de-a doua editie a Taberei Internationale Animaliter, tabara care s-a adresat studentilor si elevilor cu varste cuprinse intre 18 si 22 de ani.
Tabara s-a axat in jurul a zece povesti populare europene ce vor fi tiparite pana in anul 2012, impreuna cu ilustratiile facute la Bata, intr-o carte bilingva romano-engleza.

Povestile au fost trase la sorti, iar participantii le-au ilustrat intr-o serie de opt lucrari - sase ilustratii de interior si doua ilustrari ale titlului ce au combinat caligrafia cu ilustratia. Participantii au primit cerinte clare, pe care le-au si respectat iar rezultatele (foarte bune) se pot vedea in lucrarile finale.



Programul taberei a fost completat cu scurte excursii in imprejurimi, cu vizitarea catorva colectii etnografice, a Casei Memoriale Eugen Popa, cu o vizita la Castelul de la Bulci si in Parcul Castelului Savarsin. In excursiile noastre, am trecut Muresul pe un pod plutitor - brod, l-am trecut si cu barca si am mai mers si in caruta trasa de cai pana la Castelul Mocioni, asa cum probabil ca a facut-o si Franz Liszt in trecut. :)



Tabara a fost incheiata cu o seara festiva, un mic vernisaj la Caminul Cultural din Bata si un spectacol de teatru, bazat pe trei dintre povesti si sustinut de catre copii din comuna. Spectacolul de teatru si vernisajul lucrarilor au fost reluate in data de 16.09 la Muzeul de Arta din Arad iar
expozitia va fi deschisa publicului pana in data de 03.10.2010.


3 comments:

  1. Superba locatia, nu seamana deloc cu taberele romanesti prin care am fost eu...

    ReplyDelete
  2. Locul este intr-adevar bine amenajat si-i situat intr-o zona care in alte vremuri era cu totul deosebita (si inca se mai vede lucrul aesta).
    Se organizeaza destul de des tabere la pensiunea respectiva (Bade Ioane) - inainte de noi s-a tinut o tabara de pictura si dupa plecarea noastra urma sa aiba loc o tabara internationala de etnografie.
    Poate, cine stie, vei avea ocazia sa participi si intr-o tabara la Bata.

    ReplyDelete
  3. ce fain o fosttt :) pe cand apare cartea?nu stii?

    ReplyDelete